İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen "HAYVAN SEVGİSİ VE SAĞLIĞI" konulu eğitime okulumuzun 3 ve 4. sınıf öğrencileri katıldı. Eğitim sonunda öğrencilerimize "KATILIM BELGESİ" verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "İstanbul´u Okuyorum" projesine okulumuzda birkaç yıldır uyguladığımız ders başlamadan 15 dakika öncesinden dersin başlamasına kadar geçen sürede yaptığımız kitap okuma etkinliğine ilk dersin 15 dakikasını da ekleyerek başladık.

4/A sınıfı öğrencimiz Sare Eymen Yangın, 10 Kasım nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında ilçe birincisi olmuş ve Ata Ortaokulunda yapılan törende de ödülünü almıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Şemsipaşa İlkokulu, Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 80. yıl dönümü töreninde; gurur,minnet ve saygı ile Ata´sını andı.

Şemsipaşa İlkokulu cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yılını büyük bir coşku, heyecan, mutluluk, minnet ve gururla kutladı.

Bayram törenine katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 4. sınıf öğrencilerinden istekli olanlar okul başkanlığı için aday oldular. Hafta boyunca sınıflarımızı dolaşarak yapacakları çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Yapılan seçim sonucunda 4/B sınıfından  SİMGE YAĞMUR HURMA adlı öğrencimiz okul başkanı seçildi. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

2018 -2019 eğitim öğretim yılına sevinç ve coşku ile başlayarak ilköğretim haftasını kutladık. Tüm Şemsipaşa ailesine sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.

28.08.2018 tarihinde Mustafa ALGÜN okulumuzda müdür olarak görevine başlamıştır. Kendisine başarılar diliyoruz.

Sevgili Yavrularım, Değerli Velilerim, Saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım;

Türk Milli Eğitimine ve aziz milletimin  asil evlatlarına 101 yıldır kesintisiz hizmet etmiş ve etmekte olan çok sevdiğim, birlikte emek verdiğimiz, 101 aydır hadim ve hizmetkarı olmaktan onur duyduğum  güzel okulumuzdan, 8 yıllık görev süremin sona ermiş olması nedeniyle ayrılıyorum.

Her birine, çok kıymetli birer emanet hassasiyetiyle değer verdiğim sevgili yavrularımı, yine siz değerli velilerime ve öğretmenlerime emanet ediyor, sevgili yavrularınızla ve ailenizle birlikte  başarı ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Tem

Vatan uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi  rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

2017-2018 eğitim öğretim yılımız sona erdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Olimpiyatları Matematik Sınavında İlk 100’e giren 8 öğrencimiz plaket ve İftihar Belgeleri,

Okulumuzda yıl boyunca uygulanan Olumlu Davranış Geliştirme Projesi (ODGE) kapsamında Örnek Öğrenci Seçilen 11 öğrencimiz  İftihar Belgeleri ile ailelerine Teşekkür Belgeleri,

İlkokullararası Fiziksel Etkinlikler (İFET) Yarışmalarında Üsküdar 2.si olan 1.sınıflar Okul Takımımız İftihar Belgeleri ile taltif edildiler.

Okulumuzda ki görevi sona eren ve bu yaz görevinden ayrılacak olan Okul Müdürümüz Faik BELEN kısa bir konuşma yaparak, “Değerli Velilerim, “Emanetiniz Emanetimizdir” anlayışı ile görev yaptığım güzel okulumdan ayırılırken, çok değerli emanetlerinizi, sizlere teslim edebilmenin huzurunu yaşıyorum. Sevgili Yavrularımı sizlere teslim ediyorum. Aziz vatanımız, sevgili yavrularımıza ilelebet yurt olsun, gelecekleri aydınlık, bahtları açık, yüzleri ak olsun. En güzel günler, mutluluklar ve başarılar onların olsun.” ifadeleri ile  2017-2018 eğitim öğretim yılımızı kapatmış ve sevgili öğrencilerimize sınıflarında karneleri verilmiştir.

Öğrencilerimiz yılın yorgunluğunu okul bahçemizde kurulan oyun parkurlarında eğlenerek çıkardılar.