İyiliğin Gücü

Okulumuz 4-C sınıfı öğrencisi Elif TAŞ´ın Birinci seçilen İyiliğin Gücü adlı hikayesi

İYİLİĞİN GÜCÜ

Güneşin tatlı ışıkları ve annemin:

-´´Haydi tatlım kalk!´´ demesiyle yeni bir güne uyanmak, bana göre normaldi.Fakat bu gün;o kadar da normal değildi. Bunu okula gidince anlayacaktım zaten.Yatakta doğruldum ve yemyeşil ağaçlarda şarkı söyleyen kuşlara baktım. Ne kadar da mutlulardı! İçimden:´´Keşke insanlık da böyle olabilse.´´ dedim. Ardından acı bir ´´miyavv...´´ sesi duydum. Bu bir yavru kedinin sesiydi.Ona öyle acımıştım ki! Yataktan fırladım, mutfağa gittim. Bir tas süt götürmek istiyor, karnını doyurup sevap işlemek istiyordum. Anneme;
-´´Anneciğim! Bir tasa süt doldurabilir misin?´´ dedim.

Annem:´´Neden birtanem? Bu arada kahvaltın hazır.´´ Anneme yavru kediyi anlattım. Annem bir tasa süt koydu. Ben de kahvaltımı yaptım. Kahvaltımı bitirince üstümü giydim, dişlerimi fırçaladım, çantamı kontrol ettim. Artık okula  gidebilirdim. Ama yapmam gereken bir iş vardı. Bir tas sütü alıp çıktım. O evsiz, acı acı miyavlayan kedinin yanına gittim. İçim sızladı. Bir tas sütü  önüne koydum. Göz bebekleri parıldıyordu.Sütü bir yalayışta içti.Sonra ayaklarımın etrafında dolaşmaya başladı.Bana sanki ´´Çok teşekkürler!Daha varmı?´´ dermişçesine bakıyordu.Yumuşacık kar gibi tüylerini okşadım.Fakat  okula yetişmeliydim.Koşarak okula gittim.

Okula gittiğimde en azından 1. derse yetişmiştim.Yani zil henüz çalmamıştı.Arkadaşlarımla bahçeye çıktık. Saklambaç oynayacaktık.6  kişiydik.Arkadaşım Sevim ebe seçildi.Diğer 5 kişi saklandık.Ben,Beyza ile birlikte merdivenlerin altına saklandım. 30 saniye sonra Sevim saymayı bitirdi.Arkasını döndüğü anda her yer sallanmaya başladı.Deprem oluyordu.Biz Beyza ile kıpırdayamıyorduk.Merdivenler üzerimize yıkılmıştı.Beyza bayılmıştı.Ben de korku içerisinde:´´İmdat!İmdat!´´ diye bağırıyordum.Kısa süre içerisinde nefes almakta zorluk çekmeye başladım ve bende bayıldım.1,5 saat sonra hastanedeydim.Yaşıyordum.

Annem:
-´´Yüce Allah´ım!Sen benim kızımı korudun Yarabb!Şükürler olsun! diye dua ediyordu.O zaman anladım ki ´´bir tas sütle yapılan iyilik bile´´ karşılığını bulur.

Elif  TAŞ

4-C Sınıfı