Okulumuz 4-C Sınıfı Öğrencilerinden Mesaj Var

Eğer tadını bilirseniz ekmeği paylaşmak,ekmekten lezzetlidir (Necip Fazıl)

İnsan paylaştıkça mutlu olur ve huzur bulur. BİR DİLİM EKMEK, BİR KAP YEMEK, BİR BARDAK SU paylaştıkça güzeldir, lezzetlidir, bereketlidir. Acılar, üzüntüler, kederler paylaştıkça azalır, mutluluklar, sevinçler paylaştıkça artar, büyür ve güçlenir. Paylaşmayan insan, gerçek kalp huzuruna ulaşamaz. Bencilleşir. Bencil insanlar mutsuz olur ve çevrelerini de mutsuz ederler. Bu şekilde kin ve nefret artar, insanların kalpleri birbirinden soğur.
Paylaşmak toplumsal bir ihtiyaçtır aynı zamanda, paylaşım olmayan toplumlar bütünleşemez. İnsan her şeyi bilecek ve üretebilecek şekilde yaratılmamış, başkalarına muhtaç kılınmıştır. Bu da paylaşımın zorunlu olması anlamına gelmektedir. Şemsipaşa İlkokulu öğrencileri olarak, insanı insan yapan bütün manevi değerlerimiz gibi, bu yüce değerimizi de misyon olarak benimsemiş ve uygulamaya, geliştirmeye çalışmış ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ve bizler Şemsipaşa İlkokulu öğrencileri olarak, bütün arkadaşlarımızı, büyüklerimizi ve küçüklerimizi ellerinde her ne varsa hiç olmazsa bir parçasını paylaşmaya, huzuru ve mutluluğu yakalamaya davet ediyoruz.

Sizleri de, akülü sandalye için sırada bekleyen 1200 kardeşimize ulaştırılmak üzere harçlıklarınızdan artırarak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne (TOFD) bir akülü araba bağışlamaya davet ediyoruz. Felç olmuş, bütün hareketleri kısıtlı olan ağabimizin, o arabaya bindiği anda ki  gözlerindeki ışıltıyı, mutluluğu, heyecanı görmek kelimelerle ifade edilemez bir mutluluk vermiştir bizlere…

Bu mutluluğu yaşamayı ve yaşatmayı sizlere de tavsiye ederiz.

Şemsipaşa İlkokulu 4-C Sınıfı Öğrencileri