OKULUMUZDAN DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

Okulumuzda bu öğretim yılı uygulanmaya başlanan "Örnek Davranışlarda Yarışıyoruz" adlı projemizi Üsküdar Gazetesi ve Okulların Sesi gazeteleri haber yapmıştır.

OKULUMUZDAN DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

Dünya şehri İstanbul ilimizin maneviyat yüklü, tarih kokan eski yerleşim birimi Üsküdar ilçemizin Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi’nde bulunan ve tarihî Ayazma Camisi’ne komşu olan, bilimsel, sportif ve sosyal alanlarda birçok başarılara imza atmış,  İstanbul’un en eski okullarından Şemsipaşa İlkokulu,  bugünlerde “Değerler Eğitimi” kapsamında geliştirdiği  ‘’Örnek Davranışlarda Yarışıyoruz’’ projesi ile yine adından söz ettirmeyi başardı.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Faik BELEN, her olumlu örnek davranış gösteren öğrenciye, idareciler, öğretmenler ve diğer okul çalışanları çocuğun sergilemiş olduğu anlık olumlu davranışını pekiştirmek için özel olarak hazırlanmış olan “Örnek Davranış Kartından” bir tane imzalayıp vermektedir. Önceden belirlenmiş miktarlarda yeteri kadar kart biriktiren öğrenciler ödüllendirilmektedir. Burada sadece olumlu davranış ödüllendirilmekte, olumsuz davranışlarından dolayı çocuk eleştirilmemektedir. Böylece arkadaşının olumlu davranışından dolayı takdir edildiğini gören diğer çocuklar, aynı ya da benzer davranışları sergilemeleri noktasında özendirilmiş olmaktadır.

Okul Müdürü Faik BELEN, öğrencilerin değerlerimizi tanıması, olumlu davranış sergilemeleri ve bu değerlere sahip çıkmaları adına geliştirdikleri “Örnek Davranışlarda Yarışıyoruz’’ projesini bu eğitim-öğretim yılı içerisinde başlattıklarını, zamanla bu projenin, öğrenci davranışlarında dikkat çekici olumlu sonuçlar verdiğini ve büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Velilerin de bir mektupla bilgilendirildiğini söyleyen okul müdürü, velilerin bu uygulamadan çok memnun olduklarını, çocuklarında ciddi olumlu davranış değişikliklerini gözlediklerini ifade ettiklerini,  ayrıca bu mutluluklarını tüm eğitim camiası, Üsküdar halkı ve İstanbullularla da paylaşmak istediklerini dile getirdi.

Yayın: 23.12.2014 - Güncelleme: 07.04.2015 16:43 - Görüntülenme: 597