Okulumuz 4. sınıf öğrencilerinden istekli olanlar okul başkanlığı için aday oldular. Hafta boyunca sınıflarımızı dolaşarak yapacakları çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Yapılan seçim sonucunda 4/B sınıfından  SİMGE YAĞMUR HURMA adlı öğrencimiz okul başkanı seçildi. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

2018 -2019 eğitim öğretim yılına sevinç ve coşku ile başlayarak ilköğretim haftasını kutladık. Tüm Şemsipaşa ailesine sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.

28.08.2018 tarihinde Mustafa ALGÜN okulumuzda müdür olarak görevine başlamıştır. Kendisine başarılar diliyoruz.

Sevgili Yavrularım, Değerli Velilerim, Saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım;

Türk Milli Eğitimine ve aziz milletimin  asil evlatlarına 101 yıldır kesintisiz hizmet etmiş ve etmekte olan çok sevdiğim, birlikte emek verdiğimiz, 101 aydır hadim ve hizmetkarı olmaktan onur duyduğum  güzel okulumuzdan, 8 yıllık görev süremin sona ermiş olması nedeniyle ayrılıyorum.

Her birine, çok kıymetli birer emanet hassasiyetiyle değer verdiğim sevgili yavrularımı, yine siz değerli velilerime ve öğretmenlerime emanet ediyor, sevgili yavrularınızla ve ailenizle birlikte  başarı ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Tem

Vatan uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi  rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

2017-2018 eğitim öğretim yılımız sona erdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Olimpiyatları Matematik Sınavında İlk 100’e giren 8 öğrencimiz plaket ve İftihar Belgeleri,

Okulumuzda yıl boyunca uygulanan Olumlu Davranış Geliştirme Projesi (ODGE) kapsamında Örnek Öğrenci Seçilen 11 öğrencimiz  İftihar Belgeleri ile ailelerine Teşekkür Belgeleri,

İlkokullararası Fiziksel Etkinlikler (İFET) Yarışmalarında Üsküdar 2.si olan 1.sınıflar Okul Takımımız İftihar Belgeleri ile taltif edildiler.

Okulumuzda ki görevi sona eren ve bu yaz görevinden ayrılacak olan Okul Müdürümüz Faik BELEN kısa bir konuşma yaparak, “Değerli Velilerim, “Emanetiniz Emanetimizdir” anlayışı ile görev yaptığım güzel okulumdan ayırılırken, çok değerli emanetlerinizi, sizlere teslim edebilmenin huzurunu yaşıyorum. Sevgili Yavrularımı sizlere teslim ediyorum. Aziz vatanımız, sevgili yavrularımıza ilelebet yurt olsun, gelecekleri aydınlık, bahtları açık, yüzleri ak olsun. En güzel günler, mutluluklar ve başarılar onların olsun.” ifadeleri ile  2017-2018 eğitim öğretim yılımızı kapatmış ve sevgili öğrencilerimize sınıflarında karneleri verilmiştir.

Öğrencilerimiz yılın yorgunluğunu okul bahçemizde kurulan oyun parkurlarında eğlenerek çıkardılar.

May

2/A sınıfı öğrencilerimizin hazırladığı Mehteran gösterisi ve kutlama programı ile İstanbul ´un Fethinin 565. yılını coşku ile kutladık. Törende görevli öğrencilerimize, velilerimize ve 2/A sınıfı öğretmenimiz Şengül Cesur´a teşekkür ederiz.

May

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından, Yaşama Yol Ver Projesi kapsamında 3. ve 4.sınıf öğrencilerimize eğitim verilmiştir. Eğitimde görevli sağlık ekibine teşekkür ederiz.

May

"Hayatta başarının yolu kitap okumaktan geçer" ilkesinden hareketle, yavrularımıza ilkokul sıralarından itibaren kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile  okulumuzda 4 yıldır devam eden  "Sevimli Kitap Kurtlarını Arıyoruz" projesi kapsamında, nisan ayı içerisinde her şubeden en fazla kitap okuyan üç öğrencimize "Sevimli Kitap Kurdu Başarı Belgeleri" verildi.

Ayrıca her sabah ders başlamadan önce, 08.45-09.00 arası 15 dakika kitap okuyarak güne başlama etkinliğimiz de başarıyla devam etmektedir.

May

Türk sinemasının önde gelen isimlerinden Ediz Hun, okulumuzdaki sinema kulubünün ödül törenine katıldı. Ediz Hun, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada kendisinin sinemaya nasıl başladığını anlattı. Ediz Hun´un konuşması ilgiyle izlendi.

Katılımlarından dolayı Ediz Hun´a, sinema kulübümüzü çalıştıran Emre Bey ve ekibine, ödül törenine katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca sinema kulübüne katılarak bir yıl boyunca emek verip çalışan öğrencilerimize, onları bu konuda destekleyen Candan Öğretmen´imize de teşekkür ediyor,  ödül alan öğrencilerimzi tebrik ediyoruz.

Nis

Üsküdar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Okul Sporları Kaymakamlık Kupası İlkokullararası Fiziksel Etkinlikler (İFET) yarışmalarında okulumuz  (2011 doğumlullar) 1.sınıflar takımı ilçe ikincisi olmuştur.Minik yavrularımızı ve kendilerini müsabakalara hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyoruz.