Ock

3-B sınıfı öğrencilerimiz ilçemiz Selimiye Çocuk Kütüphanesini ziyaret ettiler.Kütüphaneye üye oldular.Kitap okudular,oyun oynadılar.Çok eğlendiler.İyi ki kitaplar var.

"Hayatta başarının yolu kitap okumaktan geçer" ilkesinden hareketle,yavrularımıza ilkokul sıralarından itibaren kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile  okulumuzda 4 yıldır devam eden  "Sevimli Kitap Kurtlarını Arıyoruz" projesi kapsamında, Kasım ayı içerisinde her şubeden en fazla kitap okuyan üç öğrencimize "Sevimli Kitap Kurdu Başarı Belgeleri" verildi. Ayrıca her sabah ders başlamadan önce, 08.45-09.00 arası 15 dakika kitap okuyarak güne başlanır, bizim okulumuzda.Velilerimiz de çocukları ile birlikte her akşam ailecek en az 30 dakika süre ile, televizyonlarını kapatarak kitap okumaktadırlar.

Haftanın Örnek Sınıfı seçilen 2-A sınıfımızı da tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyoruz.

2-A sınıfımız İstanbul Bilgi Üniversitesinin Santral Kampüsündeki Enerji Müzesini geziler.Enerji kaynaklarımızın neler olduğunu,elektirk olmasaydı yaşantımızın nasıl olacağını 100 yıllık elektrik üretim tesisini gezerek ve laboratuvarında görerek öğrendiler.

4-A sınıfı öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi konusu "1.Dünya Savaşını" ve Matematik dersi konusu "Alan ölçülerini"  okulumuz oyun ve okuma sınıfında işlediler.Çok eğlendiler ve kolayca öğrendiler.

Milli Şairimiz ve İstiklal Marşı´mızın şairi Mehmet Akif ERSOY´un anlatıldığı tek kişilik oyun okulumuza geldi.Oyunu çok beğendik. Mehmet Akif´in kim olduğunu daha iyi öğrendik.Ruhun şad olsun büyük insan.

3.sınıflarımız Dolmabahçe Sarayını ve Denizcilik Müzesini ziyaret ettiler.

Çocuklar elleriyle de birşeyler yaparak sabırla,dikkatle öğrenmeli.Kendi elinin ürününü tutkuyla ve hevesle inşa edebilmeli. İşte 1-A sınıfı öğrencilerimiz,kendi oyuncaklarını kendileri yaptılar. Keklerini Rabia teyzeleri.Hem yediler,hem öğrendiler, hem de eğlendiler.

Kidzmondo´ya giden 2.sınıf öğrencilerimizin keyfine diyecek yoktu.

"Hayatta başarının yolu kitap okumaktan geçer" ilkesinden hareketle,yavrularımıza ilkokul sıralarından itibaren kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile  okulumuzda 4 yıldır devam eden  "Sevimli Kitap Kurtlarını Arıyoruz" projesi kapsamında, Ekim ayı içerisinde her şubeden en fazla kitap okuyan üç öğrencimize "Sevimli Kitap Kurdu Başarı Belgeleri" verildi. Ayrıca her sabah ders başlamadan önce, 08.45-09.00 arası 15 dakika kitap okuyarak güne başlanır, bizim okulumuzda.

Yeni başlatılan kitap okuma kampanyası ile, velilerimiz de çocukları ile birlikte her akşam ailecek en az 30 dakika süre ile, televizyonlarını kapatarak kitap okuyacaklar.

Okulumuz 4-A sınıfı Sultanahmet Türk İslam Eserleri Müzesine bir gezi düzenlediler.

TEMA gönüllüsü olarak meşe palamutlarını diktiler.

"Kaslarımız ve eklemlerimiz ile Destek ve hareket sistemimiz" konularını işlerken hem eğlendiler,hem de öğrendiler.

“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Okulumuz İzci Lideri Berna AKDAĞ eski ve yeni izcileri ile birlikte,3-5 Kasım tarihlerinde  Aytepe kampına katıldı.

Cumhuriyetimizin 94.yılını coşku içinde kutladık.

Üsküdar Belediyesi tarafından mahallemize kazandırılan İmrahor Bostanından okulumuza tahsis edilen alana,öğrencilerimiz ilk tohumlarını ektiler.Yıl boyunca ekimi, sulaması,bakımı ve hasadı öğrencilerimizle birlikte yapılması planlanan sebze tohumlarının ilkini bu gün ektik.Soğan tohumu eken öğrencilerimiz hem bilgilendiler,hem de çok eğlendiler.Engin tarım bilgisiyle öğrencilerimize tohum ekmeyi öğreten ve bize yıl boyunca gönüllü klavuzluk edecek olan Orhan Amcamıza ve Üsküdar Belediyemize yürekten teşekkür ediyoruz.

İstanbul´un Fethi´nin konu edildiği "1453 Fatih ile Karagöz" isimli oyunu çok beğendik ve çok eğlendik.