3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, 4/A sınıfı öğrencilerimiz Öğretmenleri Melek TUNÇ öncülüğünde, engelli kardeşlerimiz yararına "Engelsiz Yaşam "dileyerek kapak toplama kampanyası başlatmıştır. Her renk kapaklarınızı bekliyoruz.

Okulumuz 4/A ve 4/B sınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirilen gezide Topkapı´daki İBB Trafik Eğitim Merkezinde temel trafik eğitimi aldık ve çok eğlendik.İBB Topkapı Trafik Eğitim Merkezine yaptığımız gezi ile Trafik Kurallarını, güvenli yolları, trafik işaret ve levhalarını öğrendik. Ayrıca okulumuza özel  belediye otobüsü ile yolculuk yapmak çok eğlenceliydi.İstanbul Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.

"Hayatta başarının yolu kitap okumaktan geçer" ilkesinden hareketle,yavrularımıza ilkokul sıralarından itibaren kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile  okulumuzda 3 yıldır devam eden  "Sevimli Kitap Kurtlarını Arıyoruz" projesi kapsamında, Kasım ayı içerisinde her şubeden en fazla kitap okuyan üç öğrencimize "Sevimli Kitap Kurdu Başarı Belgeleri" verildi. Ayrıca her sabah ders başlamadan önce, 08.45-09.00 arası 15 dakika kitap okuyarak güne başlanır, bizim okulumuzda.

Sevgili yavrularımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren Öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımızı arz ediyor, değerli öğretmenlerimizin  gününü yürekten kutluyoruz.

Şemsipaşa İlkokulunun  Değerli Öğretmenlerine İthaf Olunur

"Hayatta başarının yolu kitap okumaktan geçer" ilkesinden hareketle,yavrularımıza ilkokul sıralarından itibaren kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile  okulumuzda 3 yıldır devam eden  "Sevimli Kitap Kurtlarını Arıyoruz" projesi kapsamında, Ekim ayı içerisinde her şubeden en fazla kitap okuyan üç öğrencimize "Sevimli Kitap Kurdu Başarı Belgeleri" verildi. Ayrıca her sabah ders başlamadan önce, 08.45-09.00 arası 15 dakika kitap okuyarak güne başlanır, bizim okulumuzda.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

MEB Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği 03/11/2016 tarihinde yapılan Okul Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimi gerçek bir demokrasi şöleni havasında geçti.4-A sınıfından Poyraz BOZDAĞ,4-B sınıfından Ayşe Serra ÖZTÜRK ve 4-C sınıfından Seran TURAN´ın aday olduğu seçimlerin kazananı okulumuz  oldu.Okulumuz Öğrenci Meclisi Başkanlığına ise 4-B sınıfı öğrencimiz Ayşe Serra ÖZTÜRK seçildi.Tüm öğrencilerimizi biz büyüklere vermiş oldukları demokrasi dersinden dolayı tebrik ediyor,Ayşe Serra´ya da yeni görevinde  başarılar diliyoruz.

Sevgili  cumhuriyetimiz, göz bebeğimiz 100. Yaşına doğru adım adım ilerlerken, her geçen yıl  daha fazla gururlanıyor ve cumhuriyetimizin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman silah arkadaşlarının ve aziz ecdadımızın değerini daha fazla anlıyoruz. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Yaşadığımız coğrafya, vatan ve cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu her gün hatırlatıyor bize….. Savaşlar, bombalar, mülteciler, hayatta kalmak için, kıyılara vuran cansız bebekler….Büyük acılar içindeki komşularımız bize güçlü, modern,  çağdaş cumhuriyetimizi korumak ve güçlendirmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini,çok daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor sanki hergün bizlere..

Ağrı Doğubeyazıt Pullutarla Köyü İlkokulu´na hediyelerimiz ulaştı.Şemsipaşa İlkokulu ailesi olarak Ağrı Doğubeyazıt Pullutarla Köyü İlkokulu´nda okuyan minik kardeşlerimiz için hazırlamış olduğumuz kırtasiye,giyim,mont ve botlardan oluşan hediye kolilerimiz ulaştı.Bu kampanya da desteklerini esirgemeyen herkese en kalbi şükranlarımızı arz ediyoruz.Pullutarla köyünde ki küçük kardeşlerimizin de,hediyelerini güle güle kullanmalarını temenni ediyor ve  orada görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimize  başarılar diliyoruz.

Üsküdar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından okulumuz 1.sınıf öğrencierine İşitme Tarama Testi yapıldı. Üsküdar Toplum Sağlığı Merkezi sağlık görevlilerine hizmetlerinden dolayı en kalbi şükranlarımızı arz ediyoruz.

Şemsipaşa İlkokulu ailesi olarak Ağrı Doğubeyazıt Pullutarla Köyü İlkokulu´nda okuyan minik kardeşlerimiz için hazırlamış olduğumuz kırtasiye,giyim,mont ve ayakkabıdan (Bot) oluşan hediye kolilerimizi gönderdik.Bu kampanya da desteklerini esirgemeyen,öğrencilerimize,öğretmenlerimize, velilerimize ayrıca  kolilerin ulaştırılmasında sponsor olan Yurtiçi Kargoya  ve İdari İşler Müdürü Sn.Bülent AKDAĞ´a en içten şükranlarımızı arz ediyoruz.

2-B sınıfı öğrencimiz Gökmen Arda KELEŞ´in babası 15 Temmuz Gazisi Hakan KELEŞ´i evinde ziyaret ettik.Hakan Bey´e ve tüm gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Okulumuzun açılış töreniyle birlikte hafta boyunca etkinliklerimiz devam etti. Öğrencilerimiz sınıflarda 15 Temmuz ile ilgili EBA´da yayımlanan videoları izlediler. Panolar hazırlandı. Yapılan törenlerde millî birlik ve beraberlik mesajları verildi. Öğrencilerimiz hazırladıkları şiir, gösteri vb. çalışmalarını sundular.Şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyor,yaralı gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Okulumuz 250 mevcuduyla bir yıl boyunca kampanyalar düzenleyerek 6 adet akülü sandalye aldı.