Şemsipaşa İlkokulu

Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Ressam Ali Rıza Sokak No4 Üsküdar/İSTANBUL
Vizyon
Bilgi ve başarıyı özümseyen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çevresine duyarlı, demokratik insan haklarını benimsemiş, ahlaki ve kültürel değerlere sahip çıkan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan, çağdaş-bilimsel gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan bireyler yetiştiren, Üsküdar´da eğitim kalitesi yüksek, örnek gösterilen ve tercih edilen bir kurum olmak.
Misyon
Türk Millî Eğitim Sistemi amaçları doğrultusunda, eğitimdeki çağdaş yaklaşımları benimseyerek, öğrenmeyi yaşamın temeli sayan, soran-sorgulayan ve araştırma yeteneğine sahip, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, değişen dünya şartlarında bilgi toplumu insanı oluşturmak; kendisine, ailesine, topluma ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
*"Şems-i İstanbul" isimli hikâye kitabımız yayınlandı. (Şemsipaşa İlkokulu Yayınları-1) *"Şems´in Körpe Kalemleri" isimli şiir kitabımız çıktı. (Şemsipaşa İlkokulu Yayınları-2) *"Sevgi Bahçıvanları" isimli şiir kitabımız yayınlandı. (Şemsipaşa İlkokulu Yayınları-3) *"Bizim Hiyakelerimiz" isimli öykü kitabımız yayınlandı. (Şemsipaşa İlkokulu Yayınları-4) *"Anadolu Harmanı" isimli şiir kitabımız yayınandı. (Şemsipaşa İlkokulu Yayınları-5) *"Gökten Üç Elma Düştü" isimli öykü kitabımız yayınlandı.(Şemsipaşa İlkokulu Yayınları-6) *"Çocuk Gülünce" isimli öykü,anı ve derlemeler kitabımız yayınlandı. (Şemsipaşa İlkokulu Yayınları-7) *Üsküdar Bilim Sanat Şenliği:Sosyal Bilimler alanında İLÇE BİRİNCİLİĞİ (Okul Takımı) *Geleneksel Çocuk Oyunları:İLÇE BİRİNCİLİĞİ (Okul Takımı) *İlkokullar arası Fiziksel Etkinlikler:İLÇE İKİNCİLİĞİ (Okul Takımı) *Okulumuz Beyaz Bayrak Ödülü aldı.
Çok Amaçlı Salon :1
Fizik Laboratuvarı :1