Şemsipaşa İlkokulu

Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Ressam Ali Rıza Sokak No4 Üsküdar/İSTANBUL
Vizyon
Bilgi ve başarıyı özümseyen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çevresine duyarlı, demokratik insan haklarını benimsemiş, ahlaki ve kültürel değerlere sahip çıkan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan, çağdaş-bilimsel gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan bireyler yetiştiren, Üsküdar´da eğitim kalitesi yüksek, örnek gösterilen ve tercih edilen bir kurum olmak.
Misyon
Türk Millî Eğitim Sistemi amaçları doğrultusunda, eğitimdeki çağdaş yaklaşımları benimseyerek, öğrenmeyi yaşamın temeli sayan, soran-sorgulayan ve araştırma yeteneğine sahip, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, değişen dünya şartlarında bilgi toplumu insanı oluşturmak; kendisine, ailesine, topluma ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2010-2011 ÖĞRETİM YILI- 1-Okul Takımımız Bilgi Kültür Yarışmalarında ilçede, İstanbul Anadolu Yakasında ve ilde BİRİNCİ oldu. 2-"Şemsistanbul" isimli hikaye kitabımız piyasaya çıktı. 3-Öğrencilerimiz SBS´de (TEOG) Türkiye ve İstanbul dereceleri elde etti. 2011-2012 ÖĞRETİM YILI- 1-Okul Takımı Bilgi Kültür Yarışması İlçede ikinci oldu. 2-8/A M.Cihad ALGÜL İstiklal Marşını Okuma Yarışması İlçede birinci oldu. 3-"Şems´in Körpe Kalemleri" isimli şiir kitabımız çıktı. 4-6/A sınıfından Burcu CAN ve Gülizar Rumeysa GÜMÜŞ´ün eseri Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında Bölge elemelerini geçerek sergilenmeye layık görüldü. 5-4/B sınıfından Semina İdil BALTEPE Çanakkale konulu Resim yarışmasında ilçe ikincisi oldu. 2012-2013 ÖĞRETİM YILI- 1-7/A Merve BENZE Öğretmenim konulu Şiir yarışması ilçe birincisi oldu. 2-6/A Neslişah KAHRAMAN Geleceğin Kütüphanecileri konulu Resim yarışması il birincisi oldu. 3-7/A Burcu CAN Geleceğin Kütüphanecileri konulu Resim yarışması il ikincisi oldu. 4-6/A Taha Tevfik PEHLİVAN 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim yarışması ilçe beşincisi oldu. 2013-2014 ÖĞRETİM YILI- 1-7/B Ayşe UÇAN Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Resim yarışması ilçe Birincisi oldu. 2-8/B Burcu CAN Çanakkale Savaşlarının 99.yıl dönümü konulu Resim yarışması ilçe Üçüncüsü oldu. 3-6/A Dilara ALKANLAKA Çanakkale Saavaşlarının 99.yıl dönümü Kompozisyon yarışması ilçe Üçüncüsü oldu. 4-6/A Başak ÇAKIR Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Resim yarışması ilçe Dördüncüsü oldu. 5-2/A Ahmet Doğukan SANDIKÇI 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim yarışması ilçe Dördüncüsü oldu. 2014-2015 ÖĞRETİM YILI 1-Üsküdar Bilim Sanat Şenliği:Sosyal Bilimler alanında İLÇE BİRİNCİLİĞİ (Okul Takımı) 2-Geleneksel Çocuk Oyunları:İLÇE BİRİNCİLİĞİ (Okul Takımı) 3-İlkokullararası Fiziksel Etkinlikler:İLÇE İKİNCİLİĞİ (Okul Takımı) 4-Okulumuz Beyaz Bayrak Ödülü aldı.
Öğretim Şekli :NORMAL
09.00-14.30